Eljött az idő a kondenzációs kazáncserére

Eljött az idő a kondenzációs kazáncserére

Mint azt már sokan tudják a kondenzációs gázkazánnak igen sok előnye van hagyományos változatokhoz képest. Ennek köszönhető az a trend is, hogy az utóbbi időben nagy szeretettel alkalmazzák őket. A kondenzációs gázkazán csere minden olyan esetben ajánlott, amikor a régi kazán már elromlott, vagy egyszerűen valaki szereti a pénztárcáját. Ráadásul manapság már csak ilyet lehet beszerelni új kazánként, amelyet jogszabályok is előírnak.

Rendben, de mennyi ideig tarthat egy kondenzációs gázkazán csere?

Ez főleg annak a függvénye, hogy létezik-e a gázterv és hogy a kémény kialakítása, valamint engedélyeztetése befejeződött-e. Sok esetben ezek azok a dolgok, amelyek ezt elhúzhatják.

Miért csak kondenzációs gázkazán szerelhető be manapság?

Legfőképpen azért, mert az élet- és környezetvédelmi szempontok is kiemelt szerepet kaptak a kialakításukkor. Ezeknél a típusú kazánoknál már nem kell már attól tartani, hogy a szén-monoxid visszaáramlik a lakásba.

Megéri a kondenzációs gázkazán csere?

Ha elromlott a régi kazán, akkor teljesen mindegy, ugyanis csak ilyen készüléket lehet már vásárolni. Egyébként pedig eléggé megéri, hiszen nagyságrendileg kétszázezer forintra számíthatunk. Ekörül már fűtő és kombi kazánok is vásárolhatók.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük