Javítunk vagy szerelünk?

2019.09.26.

Autótechnikus és autószerelő tanulók voltak a célközönsége az Autószerelők Országos Egyesülete közreműködésével megrendezett szakmai napnak, amelyet Ady tagintézményünkben – amely egyben az AOE bázisiskolái közé tartozik – tartottak.

Javítunk, vagy szerelünk? – ez volt a címe Spindler Tibor autószerelő mester, valamint az AOE elnöke nyitóelőadásának. A megjelent diákok az autójavítás jelenlegi és távlati helyzetéről hallhattak egy beszámolót, majd a folytatásban Pesti László, a Tenneco Automotive Magyarország képviselője mutatta be a Walker dízel részecskeszűrés, ismertebb nevén DPF technológiáját, majd a lengéscsillapítókról osztott meg néhány műszaki érdekességet. A tanulók az előadások mellett egy, a szakértő által készített interaktív tesztet is kitölthettek.

A rendezvény utolsó előadójaként Jakab Ákos, az SKF Zrt. képviselője Minden, amit az autóipari kerékcsapágyakról tudni kell címmel tartott előadást. A szakember beszélt a szakszerűtlen szerelés következményeiről, gyakorlati tanácsokat, szerelési ajánlásokat adott a szakmai napon résztvevő diákoknak.

A szakmai napon készült képek megtekinthetők a Képgalériában.